Διαβάστε τι δήλωσαν ο προπονητής της ομάδας μας, κ. Μίτσελ και ο Iμπραϊμ Αφελάι μία μέρα πριν από το μεγάλο ματς με την Ατλέτικο Μαδρίτης.



Μίτσελ:



Τι διαφορά έχει να προετοιμάζετε το παιχνίδι του Ολυμπιακού με την Ατλέτικο στο Καραϊσκάκη και τι στο Bιθέντε Καλδερόν;



«Δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά. Τα πράγματα είναι ίδια και θα επιμείνουμε σε κάποια πράγματα που μας βοήθησαν να πάρουμε αποτέλεσμα. Εμείς συνήθως με τον ίδιο τρόπο από άποψη τακτικής προετοιμάζουμε το παιχνίδι».



Πόσο δύσκολο είναι για εσάς να έρχεστε στο Βιθέντε Καλντερόν που μικρός παίζατε εδώ και ο παππούς σας σας πήγε στη Ρεάλ;



«Δεν έχω τίποτα να κρύψω. Είναι γνωστό ότι μικρός ήμουν οπαδός της Ατλέτικο, ερχόμουν έβλεπα τα παιχνίδια της, αλλά τώρα είμαι Ρεάλ».



Πιστεύετε ότι ο Ρομπέρτο θα μπορούσε να είναι ένας από τους τρεις πορτιέρο της Ατλέτικο; Πιστεύετε ότι έχει θέση στην εθνική ομάδα;



«Όταν θα έχετε μπροστά σας τον Σιμεόνε ή τον Ντελ Μποσκέ θα είναι καλό να ρωτήσετε εκείνους. Για μένα είναι ένας εξαιρετικός τερματοφύλακας».



Είστε προετοιμασμένος για την υποδοχή σε αυτό το γήπεδο;



«Το περίεργο θα ήταν να με υποδεχτούν με λουλούδια και αγκαλιές. Ξέρω ότι θα υποστηρίξουν την ομάδα τους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο παρόλο που για εμάς δεν θα είναι το καλύτερο. Είμαι προετοιμασμένος και αισθάνομαι μία χαρά.



Πιστεύετε ότι η Ατλέτικο μπορεί να κοντράρει την Ρεάλ και την Μπαρτσελόνα;



«Είναι περιττό να σχολιάσω τη δουλειά του Σιμεόνε. Οι στατιστικές είναι υπέρ του. Για κανέναν δεν είναι εύκολο να αντιμετωπίσει την Ατλέτικο. Στο ότι δεν είναι ψηλά αυτό οφείλεται στο ότι Ρεάλ και Μπαρτσελόνα είναι διαφορετικές φέτος».



Η μεγάλη απόσταση από το τελευταίο επίσημο παιχνίδι σας προβληματίζει; Η κατάσταση της ομάδας πως είναι;



«Είχαμε λίγο χρόνο να δουλέψουμε. Ελειψαν 12 παίκτες στις εθνικές τους και την τελευταία εβδομάδα την αφιερώσαμε να προετοιμάσουμε τον αγώνα».



Στο πρώτο παιχνίδι μεγάλη επιτυχία στην άμυνα. Θα χρειαστεί αυτό και τώρα για να πάρετε αποτέλεσμα;



«Το Τσάμπιονς Λιγκ μας δίνει τη δυνατότητα να πλησιάσουμε το υψηλό επίπεδο των αντιπάλων μας. Γνωρίζουμε το επίπεδο της Ατλέτικο. Στο πρώτο ματς μιλούσαμε για αποτελεσματικότητα με την Ατλέτικο, αλλά λίγο καιρό μετά μιλάγαμε ότι θα μπορούσαμε να νικήσουμε τη Γιουβέντους. Πολλές φορές η αποτελεσματικότητα δεν είναι αρκετή, αλλά πάντα είμαστε στον ίδιο δρόμο. Γνωρίζουμε ότι δεν μπορούμε να συγκριθούμε με την Ατλέτικο στα χαρτιά, αλλά στον αγωνιστικό χώρο θα παραθέσουμε τα δικά μας όπλα και με αυτά θα προσπαθήσουμε να την αντιμετωπίσουμε».



Υπάρχει κάποιος παίκτης της Ατλέτικο που θα τον θέλατε στον Ολυμπιακό;



«Αυτόν που είχαμε στο αεροπλάνο. Μου αρέσουν οι δικοί μας ποδοσφαιριστές και δεν μπορώ να παραπονεθώ για κανέναν. Αν ο Κόκε θα μπορούσε να είναι μαζί μας θα ήταν καλό».



Ιμπραϊμ Αφελάι:



Γνώριζες καλά την Ατλέτικο όταν ήσουν στην Μπαρτσελόνα. Τώρα είναι διαφορετικά τα πράγματα. Τι πρέπει να έχει ο Ολυμπιακός για να πάρει αποτέλεσμα εδώ;



«Αν παίξουμε με το ίδιο στυλ, το ίδιο πνεύμα που παίξαμε στα προηγούμενα παιχνίδια, νομίζω ότι θα είναι η καλύτερη λύση γι’ αυτό το παιχνίδι».



Το γεγονός ότι θα έχουν περάσει 17 ημέρες από το τελευταίο επίσημο παιχνίδι μπορεί να επηρεάσει τον ρυθμό και την εικόνα της ομάδας;



«Δεν το πιστεύω. Εχουμε πολύ καλό προπονητή που μας προετοιμάζει πολύ καλά, οπότε δεν νομίζω ότι θα υπάρξει πρόβλημα».



Πως είναι να παίζει κανείς στο γήπεδο της Ατλέτικο που εδώ και 17 μήνες δεν χάνει στο γήπεδο της. Ποια είναι η αίσθηση παίζοντας σε αυτό το γήπεδο;



«Η αλήθεια είναι ότι οι φίλαθλοι και το περιβάλλον είναι εντυπωσιακό και σίγουρα είναι ένας παράγοντας πίεσης. Αν παίξουμε όπως στο πρώτο ματς ή όπως με την Γιουβέντους ή τη Μάλμε σίγουρα θα μπορέσουμε να κάνουμε κάτι καλό. Αυτό πρέπει να είναι το πνεύμα μας για το παιχνίδι».





http://olympiacos-blog.blogspot.com/2014/11/blog-post_1625.html
 
Top