Οι δύο κορυφαίοι Λιθουανοί παίκτες της Νεπτούνας, ο Ντονάτας Ζαβάκας και ο Γκαϊλιους Ντεϊβίντας, μιλούν στο "gazzetta.gr" για το πιο σημαντικό παιχνίδι της καριέρας τους και χαρακτηρίζουν εαυτούς ευλογημένους που θα παίξουν με τον Ολυμπιακό!



Αναλυτικά...



Και οι δύο γεννήθηκαν στην Κλαϊπέντα (με διαφορά μίας οκταετίας), όπως άλλωστε και οι επτά από τους 12 παίκτες της δευτεραθλήτριας Λιθουανίας. Ο πρώτος, είναι ο πιο έμπειρος παίκτης της ομάδας κι έχοντας παίξει 4 χρόνια κολεγιακό μπάσκετ στο πανεπιστήμιο του Πίτσμπουργκ και συνολικά αγωνιστεί σε επτά διαφορετικά ευρωπαϊκά πρωταθλήματα (Πολωνία, Βέλγιο, Γαλλία, Ιταλία, Γερμανία, Ρωσία και Λετονία), επέστρεψε στην ομάδα που ξεκίνησε την καριέρα του για να επιτελέσει τον ρόλο του ηγέτη και να ξαναπαίξει (τη σεζόν 2009-10 είχε κάνει το ντεμπούτο του με τη φανέλα της Λιέτουβος Ρίτας) στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, αυτή τη φορά παίζοντας μπροστά στους συμπολίτες του!



Ο δεύτερος, είναι το τελευταίο “big thing” που έβγαλε η Νεπτούνας και μετά από μία διετία (2010-12) στην Ιταλία (Βίρτους Μπολόνια) και τον περυσινό χρόνο στην Ολίμπια Λιουμπλιάνας (μ.ο. 12,6π. & 4,7ρ. στην Αδριατική Λίγκα και 16,1π. & 5,0ρ. στο Eurocup), επέστρεψε στην ιδιαίτερη πατρίδα του για να ζήσει για πρώτη φορά το όνειρο της Ευρωλίγκας. Ο λόγος για τον 1ο σκόρερ (μ.ο. 13,5π.) και ριμπάουντερ (μ.ο. 7,0ρ.) αλλά και πιο εύστοχο παίκτη (62,5% στα διπ. & 57,1% στα τριπ.) της αυριανής (31/10, 20.00) αντιπάλου του Ολυμπιακού, Ντονάτας Ζαβάκας και τον άξιο συμπαραστάτη του, Γκαϊλιους Ντεϊβίντας (μ.ο. 12,5π. & 5,5ρ.), που μίλησαν για το κορυφαίο μπασκετικό γεγονός του 2014 στην 3η μεγαλύτερη πόλη της Λιθουανίας, που δεν είναι άλλο από την άφιξη του 3 φορές πρωταθλητή Ευρώπης!



«Δεν ξέρουμε πότε θα ξανακερδίσουμε!»



«Η παρθενική συμμετοχή της Νεπτούνας στην Ευρωλίγκα, ήταν για μας ένα “μακρινό” όνειρο που έγινε που έγινε πραγματικότητα και γι‘ αυτό ίσως, πολλά από τα παιδιά ήταν αγχωμένα και πολύ νευρικά στον αγώνα της πρεμιέρας με την Λαμποράλ, στον οποίο χάσαμε με 20 πόντους! Δεν διαθέτουμε μεγάλο budget και γι‘ αυτό έχουμε μόνο έναν Αμερικανό (Μουσταφά Σακούρ) στο ρόστερ μας (αναμένεται η προσθήκη ενός ακόμη ψηλού), οπότε οι προσδοκίες μας δεν είναι μεγάλες! Μας αρκεί να είμαστε μαχητικοί και να δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό, όπως στο παιχνίδι με τον Ερυθρό Αστέρα, που δεν είμαστε φαβορί και παρ‘ ότι φαινόταν ότι θα χάσουμε, στο τέλος καταφέραμε και ανατρέψαμε τα προγνωστικά! Για μας δεν ήταν μικρό πράγμα, γιατί δεν ξέρουμε πότε θα ξανακερδίσουμε στην Ευρωλίγκα, δε μπορεί να συμβαίνει συνέχεια...», είπε αρχικά ο 34χρονος πάουερ-φόργουορντ (2,03), πριν μεταφέρει τον ενθουσιασμό που επικρατεί στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας για το ματς με τους ερυθρόλευκους.



«Όλοι συζητάνε για τον Σπανούλη και τον Πρίντεζη!»



«Είμαστε μία χώρα που ζει για το μπάσκετ και το να βλέπεις παίκτες που ανήκουν στο κορυφαίο επίπεδο του αθλήματος, να έρχονται σε μία επαρχιακή λιθουανική πόλη, είναι κάτι πολύ σημαντικό για τους κατοίκους της Κλαϊπέντα. Τα εισιτήρια του αγώνα έχουν γίνει εδώ και μέρες ανάρπαστα, όλοι θέλουν να δουν τον Σπανούλη και τον Πρίντεζη (είναι τραυματίας και δεν ταξίδεψε) και αντιμετωπίζουν το παιχνίδι ως ένα μεγάλο μπασκετικό party! Κανείς δεν κάνει λόγο για την διεκδίκηση της νίκης και όλοι είναι ευχαριστημένοι μόνο και μόνο που θα παίξουμε με τον Ολυμπιακό! Ποιος ξέρει, όμως, αν οι αντίπαλοί μας υποτιμήσουν, τότε ίσως να μας δοθεί η ευκαιρία να τους απειλήσουμε...», υπερθεμάτισε ο πρώην παίκτης της Ανβίλ Βλόκλαβεκ, της Μπεζανσόν, της Λιέγης, της Σναϊντέρο Ούντινε, της Ντνίπρο, της Σιαουλιάϊ, της Λιέτουβος Ρίτας, της Λούντβιγκσπουργκ, της Ρίγα, της Βόννης και της Κρεμόνα!



«Γύρισα στη Νεπτούνας λόγω της Ευρωλίγκα!»



«Μόλις έμαθα ότι η Νεπτούνας θα παίξει για πρώτη φορά στην Ευρωλίγκα, πήρα τηλέφωνο τον general manager και του είπα να με υπολογίζει για τη νέα σεζόν! Η ομάδα μας απαρτίζεται από 7-8 γηγενείς παίκτες, που γνωριζόμαστε από τις μικρές ηλικίες και το γεγονός ότι όλοι μας, εκτός από τον Αμερικανό point-guard, είμαστε Λιθουανοί, έχει παίξει καθοριστικό ρόλο στην δημιουργία ενός εξαιρετικού κλίματος και έχει ενθουσιάσει τον φίλαθλο κόσμο της ομάδας! Ξέρουμε ότι το πιο πιθανό είναι να χάσουμε, θα μπούμε στο γήπεδο για να παίξουμε ανταγωνιστικά... Αν δεν το κάνουμε και αρκεστούμε στη χαρά του παιχνιδιού, μπορεί να χάσουμε και με 40 πόντους! Ο Ολυμπιακός μπορεί να μην είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, αλλά κάτι τέτοια ματς είναι ιδανικά για να βρει τον ρυθμό του... Επομένως, δεν πρέπει να του το επιτρέψουμε!», πρόσθεσε ο 26χρονος (2,00) small-forward, Γκαϊλιους Ντεϊβιντας.





http://olympiacos-blog.blogspot.com/2014/10/blog-post_1476.html
 
Top