Η πόρτα θα είναι κλειστή για τους εξωσχολικούς



Από έλεγχο της ταυτότητάς τους θα περνούν οι φοιτητές του πανεπιστημίου Αθηνών καθώς η νέα πρυτανική αρχή αποφάσισε να βάλει τέλος στην είσοδο εξωπανεπιστημιακών στοιχείων που προκαλούν επεισόδια...







Η επιλογή του… face control αναμένεται να προκαλέσει νέο γύρο αντιπαράθεσης με φοιτητές που αντιδρούν στο μέτρο. Όπως αναφέρουν τα Νέα, θα υπάρξει σύστημα ελέγχου και επίδειξη ταυτότητας για την είσοδο σε χώρους του Πανεπιστημίου Αθηνών, κάτι που προανήγγειλε ο νεοεκλεγείς πρύτανης του Πανεπιστημίου, καθηγητής της Νομικής, Θεόδωρος Φορτσάκης που ανέλαβε χθες τα καθήκοντά του.



Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, ο νέος πρύτανης αναμένεται να επιδείξει πιο αυστηρή στάση στο θέμα της προστασίας του πανεπιστημίου.



Ο κ. Φορτσάκης δήλωσε ότι «Δεν θα φωνάξω την αστυνομία αλλά θα διασφαλίσω την ομαλή λειτουργία του πανεπιστημίου», τονίζει ο κ.Φορτσάκης.



Ο ίδιος πρόσθεσε: «Όλα θα γίνουν όμως με μέτρο και ανάλογα με τις περιστάσεις. Σε όλα τα πανεπιστήμια του εξωτερικού εξάλλου υπάρχει έλεγχος εισόδου, αλλά δεν ζητάνε ταυτότητα από κάθε άνθρωπο που μπαίνει για να κάνει τη δουλειά του.



Γίνεται επιλεκτικά, αν υπάρχει λόγος. Αν δηλαδή ένας φοιτητής αρνείται να επιδείξει ταυτότητα δε θα φωνάξω προφανώς την αστυνομία. Αν όμως πάει μια ομάδα να κάνει επεισόδια και να τα σπάσει όλα αναγκαστικά θα την καλέσω. Πρέπει να προστατευθεί επιτέλους το πανεπιστήμιο», σημειώνει, ενώ εξηγεί ότι «αυτό θα γίνει σε βάθος χρόνου».

http://planet-greece.blogspot.com/
 
Top