«Πράσινο» άναψε χθες το υπουργείο Ανάπτυξης για τη δημοπράτηση του τμήματος Πάτρα-Πύργος της Ολυμπίας οδού καθώς εξασφαλίστηκαν όλες οι προυποθέσεις για την ένταξή του στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων...







Για το θέμα, το οποίο αναδείχθηκε από το ρεπορτάζ των προηγούμενων ημερών του patrisnews.com, ο αρμόδιος για το ΕΣΠΑ υφυπουργός Ανάπτυξης Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος δήλωσε: «Το υπουργείο Ανάπτυξης έχει προβεί στις απαραίτητες ενέργειες και έχει εξασφαλίσει τις προυποθέσεις για να ενταχθεί το Πάτρα-Πύργος στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Περιμένουμε εντός των επόμενων ημερών την τελική συνεννόηση με την Ευρωπαική Επιτροπή ώστε να προχωρήσουμε στην ένταξη του έργου και ακολούθως να πάρει τον ενάριθμο και γίνει η δημοπράτηση». Όπως δήλωσε υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Υποδομών στο patrisnews.com, «πλέον τα δύο αρμόδια υπουργεία (σ.σ. Ανάπτυξης και Υποδομών) περιμένουν την τελική επιστολή από την Ευρωπαική Επιτροπή, με την οποία θα δοθεί η οριστική έγκριση για τη χρηματοδότηση του έργου».



Το οδικό τμήμα πρόκειται να κατασκευαστεί σε νέα χάραξη η οποία ξεκινά από το τέλος της ευρείας παράκαμψης Πατρών και φτάνει μέχρι την είσοδο του Πύργου. Θα διαθέτει δύο λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση (και λωρίδα έκτακτης ανάγκης), παράπλευρους δρόμους, αλλά και δύο σταθμούς διοδίων. Ο πρώτος θα λειτουργήσει στην περιοχή Τσουκαλέικα και ο δεύτερος στα Χανάκια Πύργου, ενώ θα κατασκευαστούν και δύο σταθμοί εξυπηρέτησης αυτοκινητιστών (ΣΕΑ).



πηγή: patrisnews.com

http://planet-greece.blogspot.com/
 
Top