Πριν από λίγες ημέρες συνέβη ένα περίεργο και ανήκουστο περιστατικό σε ένα ζευγάρι από τον Πειραιά. Πριν από είκοσι χρόνια, όταν παντρεύτηκαν, είχαν πάει να εκδώσουν ταυτότητες μαζί, καθώς και να τις παραλάβουν.





Από την Ασημίνα Ρούσσου


Πριν από λίγες ημέρες συνέβη ένα περίεργο και ανήκουστο περιστατικό σε ένα ζευγάρι από τον Πειραιά. Πριν από είκοσι χρόνια, όταν παντρεύτηκαν, είχαν πάει να εκδώσουν ταυτότητες μαζί, καθώς και να τις παραλάβουν.


Ο αστυνομικός ο οποίος τις έφτιαξε έκανε ένα τραγικό λάθος. Στα στοιχεία της γυναίκας έβαλε τον αριθμό ταυτότητας του άντρα και αντίστοιχα στα στοιχεία του άντρα, τον αριθμό ταυτότητας της γυναίκας.


Το αποτέλεσμα; Όταν κάποιος αστυνομικός (και όχι μόνο) “χτύπαγε” τον αριθμό ταυτότητας της γυναίκας, έβγαιναν τα στοιχεία του άντρα της και το αντίστροφο.


Είκοσι χρόνια μετά, αφού είχαν κάνει ταξίδια στο εξωτερικό, αφού είχαν δείξει τα στοιχεία τους σε δεκάδες υπηρεσίες και όχι μόνο και δεν είχε παρατηρήσει κανείς τίποτα, έτυχε να σταματήσουν τον 54χρονο άντρα για εξακρίβωση στοιχείων.


Που είναι η ειρωνεία της όλης υπόθεσης; Εκείνη τη μέρα, ο άντρας είχε πάει να βγάλει καινούρια ταυτότητα επειδή ήθελε να κάνει ένα ταξίδι στο εξωτερικό. Φυσικά, ούτε στο αστυνομικό τμήμα που πήγε να βγάλει την νέα ταυτότητα δεν κατάλαβαν την… απροσεξία που είχε κάνει πριν είκοσι χρόνια ο συνάδελφός τους!


Εκείνη την μέρα ξέχασε να πάρει την νέα του ταυτότητα και κράταγε επάνω του μόνο μια φωτοτυπία της παλιάς. Η ομάδα ΔΙΑΣ τον σταματά για εξακρίβωση στοιχείων στην πλατεία Ελευθερίας του Κορυδαλλού, γύρω στις 8 με 9 το βράδυ. Πληκτρολόγησαν κατευθείαν τον αριθμό ταυτότητας και του λένε “ Ποια είναι η … που βγαίνει στα στοιχεία σου;” Εκείνος απαντά “Η γυναίκα μου. Βγαίνει στα στοιχεία μου;”


Και ακολούθησαν σκηνές για πολλά γέλια ή… κλάματα!


Τον συνέλαβαν και τον πήγαν στην ασφάλεια Κορυδαλλού, όπου εκεί τον έλεγαν “πλαστογράφο”. Συγκεκριμένα, ένας αστυνομικός ήταν τόσο σίγουρος για αυτό, και έτσι του μίλαγε με ανεπίτρεπτο τρόπο. Φωνές, κατηγορίες ανυπόστατες και ο κύριος να μην μπορεί καν να τους εξηγήσει από το σοκ το οποίο είχε υποστεί!


Του ανακοίνωσαν ότι θα περάσει αυτόφωρο την άλλη μέρα το πρωί και μέχρι τότε θα βρισκόταν κλεισμένος σε ένα κελί της ασφάλειας.


Ύστερα από πολλά… παρακάλια, τον άφησαν να κάνει ένα τηλεφώνημα στο σπίτι του για να πει στην γυναίκα του πως έχουν τα πράγματα.


Εάν δεν πήγαινε η γυναίκα του να δείξει και την δική της ταυτότητα και να δουν ότι όντως είχαν μπερδευτεί τα στοιχεία, ο άντρας θα ήταν για πολλές ώρες ακόμη εκεί.


Εν τέλη, ήρθε το ανακριτικό Πειραιά μέσα στη μαύρη νύχτα - όπου είχε εξαιρετική αντιμετώπιση από τους συγκεκριμένους - και τον άφησαν ελεύθερο στις 4 τα ξημερώματα



Έξτρα ευτράπελο: Στο αστυνομικό τμήμα Κορυδαλλού, νόμιζαν πως έχουν βρει έναν “καταζητούμενο”. Μόνο που επρόκειτο για απλή συνωνυμία γιατί ο συγκεκριμένος που αναζητούσαν είχε… πεθάνει! Αυτό το ανακάλυψε ο ανακριτής και κανένας αστυνομικός !



Κι έρχομαι να ρωτήσω: Επιτρέπεται να κάνει τέτοια λάθη η Ελληνική Αστυνομία και με ένα απλό “συγγνώμη” να διαγράφεται η 7ωρη ταλαιπωρία του ζευγαριού στο κρατητήριο;


Απλά ντροπή!


ΠΗΓΗ: briefingnews.gr

http://www.pireasnews.gr/
 
Top