Δύσκολη, αλλά σε καμία περίπτωση ακατόρθωτη, θεωρεί την επιστροφή της σειράς του Ολυμπιακού με τη Ρεάλ στη Μαδρίτη ο Φώτης Κατσικάρης.



Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα έχασαν ξανά στο «Palacio de Deportes de la Comunidad de Madrid» και πλέον χρειάζονται τρεις διαδοχικές νίκες για να καταφέρουν να εξασφαλίσουν την πρόκρισή τους στο Final Four του Μιλάνο. Ο 46άχρονος τεχνικός, με δηλώσεις του στην κάμερα της Nova, στάθηκε στη σωστή αντίδραση του Ολυμπιακού στο σημερινό (17/04) ματς, ανεξαρτήτου αποτελέσματος, κι ευχήθηκε οι δύο αντίπαλοι να επιστρέψουν στη Μαδρίτη για πέμπτο παιχνίδι. Αναλυτικά τα όσα είπε…



Για την απόδοση του Ολυμπιακού, παρά την ήττα: «Άξιζε που ήρθα από το Μπιλμπάο για να παρακολουθήσω ένα τέτοιο ματς. Είδαμε σωστή αντίδραση από τον Ολυμπιακό, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο, κάτι που ίσως θα έπρεπε να κάνει από το πρώτο παιχνίδι. Βέβαια, για να είμαστε δίκαιοι, δεν ξέρουμε κατά πόσο θα μπορούσε να αντέξει ο Ολυμπιακός σε αυτή τη διαδικασία, με την έννοια ότι έχει κάποια παιδιά άπειρα σε αυτό το επίπεδο. Όταν βρίσκεσαι πίσω στο σκορ δεν σκέφτεσαι και δεν έχεις άγχος. Είναι αλήθεια ότι ο Ολυμπιακός στο δεύτερο ημίχρονο αντέδρασε θετικά. Έβγαλε ενέργεια στην άμυνα, έκανε λίγα λάθη, διάβασε καλά και στην επίθεση το παιχνίδι παρότι ήταν άστοχος».



Για τα ποσοστά ευστοχίας του Ολυμπιακού και τις πολλές χαμένες βολές των παικτών του: «Όταν είσαι σε κακή ημέρα στις βολές δεν μπορείς να κάνεις κάτι, αλλά θα μου πεις ότι ο Ολυμπιακός χάνει βολές στα τελευταία τρία παιχνίδι και ξέρουμε καλά ότι σε μια σειρά σε τέτοιο επίπεδο αν συμβαίνουν αυτά θα τιμωρηθείς. Είχε ανοιχτά σουτ ο Ολυμπιακός, αλλά ήταν άτυχος που δεν ευστόχησε σε αυτά τα σουτ, που είναι και σημαντικά για να κλείσεις το σκορ αλλά βοηθούν και στην ψυχολογία. Δεν μπόρεσε, όμως, ο Ολυμπιακός να ξεκλειδώσει αυτό το πράγμα για να του δώσει μεγαλύτερη τύχη και να κερδίσει το ματς».



Για τις πιθανότητες που έχει πλέον ο Ολυμπιακός να προκριθεί στο Final Four του Μιλάνο: «Η αλήθεια είναι ότι είναι πάρα πολύ δύσκολο. Ο Ολυμπιακός γυρνώντας στο γήπεδό του θα τα δώσει όλα, αλλά να κερδίσεις τρεις φορές αυτή τη Ρεάλ Μαδρίτης είναι λίγο δύσκολο. Πρώτον γιατί είναι η πιο σταθερή ομάδα στην Ευρωλίγκα φέτος και δεύτερον γιατί έχει ωριμάσει σαν ομάδα. Δεν είναι η ομάδα που έχανε την ψυχραιμία της και τη συγκέντρωσή της. Βέβαια, αυτό δεν σημαίνει πως δεν χάνει διαφορές. Θα είναι πάρα πολύ δύσκολο. Μακάρι να φθάσει στο πέμπτο παιχνίδι».





http://olympiacos-blog.blogspot.com/2014/04/blog-post_5113.html
 
Top