Ο Χόρχε Γκαρμπαχόσα μίλησε στο gazzetta.gr για τα όσα είδε στα δύο παιχνίδια και πιστεύει πως ο Ολυμπιακός ακόμη δεν έχει πει την τελευταία του κουβέντα.



Το Palacios De Deportes γέμισε και στα δύο παιχνίδια της Ρεάλ με τον Ολυμπιακό και φυσικά ανάμεσα στους φίλους των Μαδριλένων βρίσκονταν και παλιές (όχι και τόσο) δόξες της ομάδας. Ο Χόρχε Γκαρμπαχόσα παρακολούθησε τα παιχνίδια στην Ισπανία και αφού πέρασε μετά το τέλος του δεύτερου ματς μία βόλτα από τα αποδυτήρια της Ρεάλ, μίλησε στο gazzetta.gr για όλα όσα είδε.



Χόρχε πες μας τη γνώμη σου για το ματς (σ.σ δεύτερο) που παρακολούθησες;



«Ήταν πολύ δύσκολο το παιχνίδι για την Ρεάλ η οποία είχε κάποιες ευκαιρίες να… καθαρίσει το ματς πιο γρήγορα. Όλοι στην ομάδα γνωρίζουν πόσο δυνατός πνευματικά είναι ο Ολυμπιακός και πως ποτέ δεν παρατάει κανένα παιχνίδι. Κατάφεραν και επέστρεψαν στο παιχνίδι, αλλά ήταν αργά».



Ποιο πιστεύεις είναι το κλειδί της σειράς μέχρι τώρα;



«Υπάρχουν πολλές λεπτομέρειες, όχι μόνο μία. Σίγουρα πάντως τα γκαρντ της Ρεάλ παίζουν πολύ καλά. Ροντρίγκεζ, Γιουλ και Ρούντι αλλά και οι υπόλοιποι βγάζουν πολύ ενέργεια και στα 40 λεπτά του αγώνα. Ο Ολυμπιακός κάνει πολύ καλή δουλειά για να τους σταματήσει όμως η Ρεάλ έχει πολύ μεγάλο βάθος και 10-12 παίκτες που μπορούν να παίξουν ανά πάσα στιγμή».



Η Ρεάλ σε 8 μήνες έχει τρεις ήττες. Πόσο πιθανό είναι να κάνει τρεις ήττες σε πέντε μέρες;



«Σίγουρα είναι δύσκολο. Ο Ολυμπιακός πάντως και στα δύο παιχνίδια την δυσκόλεψε αρκετά, αλλά έχει καλή ψυχολογία η Ρεάλ. Αυτή τη στιγμή είναι η καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη. Δεν είναι μόνο ότι έχει κάνει τρεις ήττες, αλλά παίζει και αρκετά καλά».



Πιστεύεις ότι θα είναι πρόβλημα για τους Ισπανούς αν γίνει πέμπτο παιχνίδι στην Μαδρίτη;



«Πρόβλημα δε ξέρω αν θα είναι, αλλά σίγουρα τα πράγματα θα είναι εξαιρετικά δύσκολα σε μία τέτοια περίπτωση. Η Ρεάλ πρέπει να τελειώσει τη σειρά στον Πειραιά και να μην πάει σε πέμπτο ματς. Η φιλοσοφία της ομάδας πάντως είναι να παίζει για τη νίκη σε κάθε αγώνα και από όσο μπορώ να καταλάβω δε θα επαναπαυτούν και θα πάνε στην Ελλάδα για το 3-0. Δε θέλουν να κάνουν μεγάλη τη σειρά».



Έχεις παίξει σε πολλούς τελικούς, άλλους έχει κερδίσει και άλλους έχεις χάσει. Πιστεύεις ότι η απώλεια του τίτλου στο Λονδίνο λειτουργεί ως επιπλέον κίνητρο στα αποδυτήρια της Ρεάλ;



«Ίσως. Νομίζω πως μεγαλύτερο κίνητρο είναι ό,τι αντιμετωπίζουν τον δύο συνεχόμενες φορές Πρωταθλητή Ευρώπης. Ακόμη και τη στιγμή που μιλάμε ο Ολυμπιακός είναι ο κάτοχος της Ευρωλίγκας τις δύο τελευταίες σεζόν. Σίγουρα όμως τους επηρεάζει σε κάποιο βαθμό και το γεγονός ό,τι τους νίκησε ο Ολυμπιακός στον τελικό του Λονδίνου».





http://olympiacos-blog.blogspot.com/2014/04/blog-post_7803.html
 
Top