Τέτοιες θαλαμηγοί δεν κάνουν συχνά την εμφάνισή τους στη Θεσσαλονίκη: με μήκος 99 μέτρων, σχεδόν όσο ένα γήπεδο ποδοσφαίρου, και πλάτος ίσο με το μισό, περίπου, τού ύψους του Λευκού Πύργου, η γαλανόλευκη "Madame Gu", ένα ...





σκαρί με διεθνή βραβεία ντιζάιν, εντυπωσίασε τους Θεσσαλονικείς, από την πρώτη κιόλας στιγμή, που κατέπλευσε στην πόλη, τη βροχερή 11η Απριλίου, έχοντας αφήσει πίσω της τον Βράχο του Γιβραλτάρ, ύστερα από ένα ταξίδι ημερών.



Η εμφάνισή της, όμως, και το μέγεθός της -όταν καθελκύστηκε το 2013 ήταν το μεγαλύτερο μηχανοκίνητο γιοτ που είχε κατασκευαστεί ποτέ στα ναυπηγεία της Ολλανδίας και το 32ο μεγαλύτερο παγκοσμίως- δεν είναι το μόνο στοιχείο που προσελκύει το ενδιαφέρον.



Οι επιβάτες που μεταφέρει στις υπερπολυτελείς καμπίνες της -σύμφωνα με τα τεχνικά χαρακτηριστικά της μπορεί να φιλοξενήσει 12 άτομα και πλήρωμα/προσωπικό άλλα 36- παραμένουν μέχρι στιγμής "αόρατοι" στην πόλη, έχοντας δημιουργήσει έντονη φημολογία γύρω από την ταυτότητά τους, δεδομένης ιδίως της πολυήμερης παραμονής τους.



Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ), Στέλιος Αγγελούδης, περιορίστηκε να δηλώσει ότι η συγκεκριμένη θαλαμηγός κάνει ταξίδια σε όλον τον κόσμο και προορίζεται για χρήση από πρόσωπα υψηλού βαλαντίου.



Σε επαφές του ΑΠΕ-ΜΠΕ με τις αρμόδιες αρχές, κατέστη δυνατή η ενημέρωση για τις εθνικότητες των 31 μελών του πληρώματος, αλλά όχι των επιβατών. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, ωστόσο, κάνουν λόγο για εκατομμυριούχους, κυρίως από τη Νέα Ζηλανδία και την Αυστραλία, οι οποίοι ταξιδεύουν ανά τον κόσμο με τη "Madame Gu" (η οποία πλέει υπό σημαία Νήσων Κέιμαν).



πηγή

http://planet-greece.blogspot.com/
 
Top