Ο Ολυμπιακός παρουσιάστηκε ιδιαίτερα άστοχος στα δύο παιχνίδια στην Μαδρίτη από τη γραμμή των ελευθέρων βολών, κάτι που πρέπει να διορθωθεί άμεσα.



Συνήθως την χαρακτηρίζουν ως... «γραμμή της φιλανθρωπίας» και δικαίως αφού είναι μία εξαιρετική ευκαιρία να σουτάρεις ανενόχλητος από τα 5,80 μέτρα και να ευστοχήσεις.



Στον Ολυμπιακός πάλι έχουν βαλθεί να την μετατρέψουν σε «γραμμή της... αφιλανθρωπίας». Οι παίκτες του Ολυμπιακού στα δύο παιχνίδια που έδωσαν στην Μαδρίτη με την Ρεάλ είχαν συνολικά 26/47 βολές.



Στο πρώτο παιχνίδι...



Οι ερυθρόλευκοι είχαν 11/20 (55%) με τους ψηλούς να είναι ιδιαιτέρως άστοχοι έχοντας όλοι μαζί 3/9 (33,3%). Ο Σέντρικ Σίμονς είχε 0/5!



Στο δεύτερο παιχνίδι...



Τα ποσοστά παρέμειναν στο ίδιο ακριβώς επίπεδο με τους παίκτες του Ολυμπιακού να έχουν 15/27 (55,6%). Οι ψηλοί είχαν και πάλι τα χάλια τους με 5/12 με τον Ντάνστον να «κλέβει» την δόξα με 2/6. Είναι χαρακτηριστικό πως στο 25' της αναμέτρησης όπου ο Ολυμπιακός μείωσε σε 57-52 και μέχρι το τέλος της τρίτης περιόδου ο Ολυμπιακός είχε 1/7 βολές (κανονικά 1/8 γιατί επαναλήφθηκε μία άστοχη του Σπανούλη) χάνοντας εκπληκτική ευκαιρία να πλησιάσει περισσότερο την Ρεάλ στο σκορ.



Ο Βασίλης Σπανούλης που φημίζεται για την επαφή του με το αντίπαλο καλάθι, έχασε και αυτός (ασυνήθιστα για αυτόν) πολλές βολές αφού στα δύο παιχνίδια στην Ισπανία είχε 9/15.



Ο Ολυμπιακός από το Top 16 έχει δείξει αυτή την κακή συνήθεια αφού στην προηγούμενη φάση της Ευρωλίγκας ήταν, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το "gazzetta.gr", 13ος ανάμεσα σε 16 ομάδες σε ποσοστό βολών. Παντως ακόμη και αυτό το 69,9% του Top 16 θα ήταν πολύ καλύτερο σε σχέση με το 55% των play offs.



Οι Πρωταθλητές Ευρώπης οφείλουν να διορθώσουν άμεσα τα ποσοστά τους από τη γραμμή των βολών γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα το πληρώσουν ακριβά...





http://olympiacos-blog.blogspot.com/2014/04/blog-post_3107.html
 
Top