Το σύνθημα για τη συνέχεια των υποχρεώσεων του Ολυμπιακού στην Ευρωλίγκα έδωσε ο Γιώργος Μπαρτζώκας και εξήγησε τον λόγο που δεν κατάφερε η ομάδα του να κάνει το διπλό στη Μαδρίτη.



To συναίσθημα της χαρμολύπης στο πρόσωπο του Έλληνα τεχνικού μετά τον δεύτερο προημιτελικό με τη Ρεάλ στη Μαδρίτη.



Από τη μία, η χαμένη ευκαιρία για ισοφάριση από τον Ολυμπιακό και από την άλλη το εμφανές «σημάδι» ανάκαμψης στο δεύτερο ημίχρονο, που δείχνει ουσιαστικά τον δρόμο σε αυτόν και την ομάδα του.



Ο προπονητής των πρωταθλητών Ευρώπης αναφέρθηκε στον τρόπο με τον οποίο πρέπει να διεκδικήσουν τις όποιες πιθανότητές τους για την πλήρη ανατροπή, αρχικά από τον επόμενο αγώνα στο ΣΕΦ.



Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Μπαρτζώκας στη SportDay



Για το πώς βλέπει τη συνέχεια της σειράς και το τι πρέπει να κάνει ο Ολυμπιακός για να… επιστρέψει:



«Εχω την αίσθηση πως μπορούμε να πάρουμε το παιχνίδι της Δευτέρας. Μόνο αυτό μας νοιάζει τώρα και από εκεί και πέρα να διεκδικήσουμε ό,τι καλύτερο. Αν έχουμε την ίδια κυκλοφορία μπάλας με το δεύτερο ημίχρονο και είμαστε το ίδιο δημιουργικοί, όλα είναι πιθανά. Το επιθετικό μας παιχνίδι θα πρέπει να έχει την ίδια φιλοσοφία κόντρα σε μία πολύ καλή άμυνα όπως της Ρεάλ. Το ότι βγάλαμε τόσα ελεύθερα σουτ, συν το ότι πήγαμε αρκετές φορές σωστά την μπάλα κοντά στο καλάθι λέει πολλά. Θα πρέπει να μην επαναλάβουμε τα "νεκρά" διαστήματα όπως αυτό του πρώτου δεκαλέπτου στην άμυνα, παρόλο που έχω την αίσθηση πως η κακή επίδοσή μας, οφείλεται και στην εκνευριστική ευστοχία της Ρεάλ, ακόμα και με παίκτες όπως ο Ρέγες που πέτυχε δύο τρίποντα».



Για τα «μελανά» σημεία του δεύτερου παιχνιδιού:



«Ο τρόπος που ξεκίνησε το παιχνίδι με τη Ρεάλ να ευστοχεί από παντού ήταν για μας πολύ κακός. Πιστεύω πως μόνο ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να σταθεί όρθιος και να μην καταρρεύσει σε μία τόσο δυνατή έδρα. Με μία αλλαγή στην άμυνά μας στο δεύτερο ημίχρονο, είχαμε εξαιρετική τύχη να πάρουμε το παιχνίδι, δυστυχώς όμως χάσαμε δώδεκα βολές και πολλά “ανοικτά” σουτ. Για να κερδίσεις στη Μαδρίτη, είσαι υποχρεωμένος να τα βάλεις. Η προσπάθειά μας ήταν αξιοσημείωτη, χρειαζόταν ένα κλικ παραπάνω στην επίθεση για να κάνουμε το 1-1».



Για το πώς αντιμετωπίζει ο ίδιος το γεγονός πως ο Ολυμπιακός έχασε μία... ντουζίνα ελεύθερες βολές, στις οποίες αν ήταν εύστοχος, θα είχε πετύχει τον στόχο του:



«Αν μία ομάδα χάνει βολές, το χειρότερο που έχεις να κάνεις είναι να το επισημαίνεις κάθε μέρα και να δίνεις έμφαση. Δεν κάνει καλό στην ψυχολογία των παικτών αυτό. Εχει σχέση με τους παίκτεςπου σουτάρουν τις βολές και τι ποσοστό έχουν γενικά, αλλά και την πίεση του αποτελέσματος».



Για τα ευεργετικά αποτελέσματα που θα έχει στην αγωνιστική ωρίμανση των νέων παικτών του αυτή η σειρά:



«Εχουμε επτά καινούργιους παίκτες που δεν έχουν παίξει ποτέ ξανά στην Ευρωλίγκα. Στην πεντάδα μας ξεκινούν νέα παιδιά, ενώ ακόμα και αυτοί που έχουν πάρει δύο τρόπαια, παραμένουν “άγουροι” σε ηλικία. Κομβικός για αυτά τα παιχνίδια και όχι μόνο, ήταν ο τραυματισμός του Λο. Είναι μία πρωτόγνωρη κατάσταση για πολλά μέλη μας. Ξέρω πως δεν θα ακουστεί όμορφα για μία ομάδα σαν τον Ολυμπιακό που το ζητούμενο είναι οι τίτλοι, αλλά το ότι συμμετέχουν αυτοί οι παίκτες σε τέτοια παιχνίδια, τους κάνει μεγάλο καλό».





http://olympiacos-blog.blogspot.com/2014/04/2-1_19.html
 
Top